Европейско младежко движение – България набира нови членове

8 10 2009

На 08.10.2009 г. от 18 : 30, в зала „Галерия” на Националния студентския дом, намиращ се на пл. „Народно събрание” № 10, ще се проведе среща на Европейско младежко движение – България. На нея ще бъде направена кратка презентация на организацията и ще бъдат приети нови членове. “Европейско младежко движение – България” /ЕМД/ е създадено през март 1997 г. и следва модела на международното Европейско движение.

От ноември 1999 г. организацията членува в международната организация на Европейските млади федералисти – JEF-Europe с централен офис в Брюксел.

Сред основните цели на движението са запознаването на младите хора в България с ценностите и принципите на европейския федерализъм, реализирането на проекти в областта на европейската и евро-атлантическата интеграция и участие в младежките програми на Съвета на Европа, Европейската комисия и международните фондации.

Членовете на организацията поддържат контакти с органи и институции на Европейския Съюз и Съвета на Европа и участват в международни младежки обмени и програми, както и образователни семинари, конференции, дискусии и симулационни игри в в областта на европейската политика и интеграция.

Advertisements

Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s
%d bloggers like this: